Blogda Ara

Evlenmeden Önce Bunları Yapın!



Hayatımızın aşkını bulduk ve evlenmeye karar verdik. Kısa bir süre sonra hayatımız değişecek. Evimiz, alışkanlıklarımız, önceliklerimiz ve hatta harcamalarımız bile farklılaşacak.
 Hayallerimiz gerçekleşirken dahi korkabilir, panik olabiliriz. Merak etmeyin bu tamamen geçici bir panik gelin sendromu :) İş ciddiye binince herkesin korkusu, negatif düşüncesi su yüzüne çıkıyor. Neyse ki genellikle kısa sürede bu durumu atlatıyoruz. Atlatamayanlara tavsiyem evli arkadaşlarından, ailelerinden destek istemeleri, onlara danışmaları.

Bu süreci keyifle geçirmenin bir yolu evlenmeden önce yaparsak bizi rahat ettirecek işlerimizi halletmek. Ve evlendikten sonra yapamayacağımız şeyleri evlenmeden önce doya doya yaşamak...






KARAR VERİN
 Evlenmeden önce yapmak istediklerinize karar verin. Bunun için liste yapın. Makul, mantıklı şeyler istemeye özen gösterin. Bütçenizi aşırı zorlamayın.








YATAĞINIZDA YAYILIN
 Bol bol yayılın, gerinin.. Yakında eşinizle yatağı, yorganı paylaşmak zorunda kalacaksınız. Bu yüzden yastığınızı koyun yatağın ortasına, sarılın yorgana ve keyfini çıkarın.








ALIŞVERİŞ YAPIN
 Evlendikten sonra bir çantaya verdiğiniz servete eşiniz anlam veremeyecek. Zaten büyük ihtimalle bunu siz de gereksiz bulacaksınız. Evin ihtiyaçları, faturalar, sorumluluklar derken alışverişinizi gereksinimleriniz doğrultusunda yapacaksınız.









YEMEK YAPMAYI ÖĞRENİN
 Yemek yapmayı evlenmeden önce öğrenmek daha zevkli olmalı diye düşünüyorum. Evlendikten sonra zorunluluktan yemek yapmaya çalışmak hem stres yaratabilir, hem de daha büyük hayal kırıklıklarına sebep olabilir.  Tabi ki bir anda her yemeği bilmek ya da hepsini iyi yapmak mümkün değil. Ama bazı temel bilgileri alıp pratik yapmak büyük rahatlık sağlar.








AİLENİZLE ZAMAN GEÇİRİN
 Mümkün olduğunca sık ailenizle zaman geçirin. Bu, evlendikten sonra onlarla çok görüşemeyeceğiniz anlamına gelmiyor tabi ki. Ama evlilik telaşı, evliliğe alışmaya çalışmak, ve ayrı evlerde yaşamak bir süre sevdiklerinizi ihmal etmenize yol açabilir.








YEMEK ZEVKİNİZİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN
İsterseniz akşam sadece meyve yiyin, isterseniz 22:00 da makarna yapın. Evlendikten sonra yemek düzeniniz, yaptıklarınız eşinizle ortak isteklerinize göre şekil alacak.







KİŞİSEL BAKIMINIZA ÖNEM VERİN
Bakımınıza tabi ki her zaman dikkat edersiniz, ama evlenmeden önce epilasyon yaptırıp, tüylerinizden kurtulmayı düşünebilirsiniz. Bir diş doktoruna gidip kontrolünüzü yaptırabilirsiniz.









SİGARAYI BIRAKIN
Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim :) Evliliği vesile edip bazı başlangıçlar yapabilirsiniz. Çocuk doğuracak olma düşüncesi arttıkça, sigarayı bırakma isteği de artar. Bunu kullanın.







İDEAL KİLONUZA KAVUŞUN
Herkes düğününde incecik olmak ister. Düğün fotoğraflarında nasıl gözükeceğinizi, gelinliğin içindeki halinizi düşünün ve fazlalıklarınızdan kurtulun.








BEKARLIĞA VEDA PARTİSİ
Bunu kesin yapın. Hem düğün öncesi stres atabileceğiniz çılgın bir gece yaşamış, hem de sevdiğiniz kız arkadaşlarınızla vakit geçirmiş olursunuz.


Kalan bekar günlerinizin keyfini çıkarın :)

5 yorum:

  1. Eglenceli ve bilgilendirici bir paylasım tesekkurler. Kendi payıma yukarıdakı maddelerin cogunu tasıyorum misal , sigara kilo savurganlık vs hıc bırı yok yemek yapmayı yıllardır bılıyorum kısacası beni alan yasadı :) saka bir yana yırmı yılı askın sure gelen duzenin bir anda degisiveriyor ama sorumluluk duygusu esinin sana verecegi destege gore belirlenir en azından miktarı

    YanıtlaSil
  2. Evet bu asamada eslerin birbirlerine verecegi destek cok onemli. Senin esin cok sansli olmali :)

    YanıtlaSil
  3. ayy çok güzel bi yazı olmuş, yatağıma şimdi daha fazla yayılıyorum vakit kaybetmeden :))

    YanıtlaSil
  4. hahaha çok güldüm :) bencede hepsini yapmalı

    YanıtlaSil