Blogda Ara

Yüzüklerr, yüzüklerrr...


Diamonds are a girls best friend :)

Evlenme teklifi, nişan, düğün derken yüzükler, pırlantalar bir anda bizim için önem kazanıyor. Hayatımız boyunca evliliğimizin simgesi olarak taşıyacağımız alyansımızı seçerken nelere dikkat etmeli, nasıl bir model seçmeliyiz?

TEK TAŞ
Tek taş evlenme tekliflerinin olmazsa olmazı. Onu parmağınıza taktıktan sonra hem ilişkinizin boyut değiştirdiğinin farkına varıyorsunuz hem de siz evleniyorum havasına daha kolay girebiliyorsunuz :)













 
Bildiğiniz gibi taşın rengi, kesimi, biçimi, berraklığı ve caratı pırlantanın fiyatını belirler.

Biçimi sizin zevkinizi yansıtır. Yuvarlak kesim pırlanta hem Türkiye'de hem dünyada en çok tercih edilen kesim biçimidir. Yuvarlak seçim pırlanta seçerseniz kesim, renk ve berraklık olarak daha fazla model görebilirsiniz.


Kesim bir pırlantanın en önemli özelliğidir. Kesim kalitesi pırlantanın genel güzelliğini, ve ışığı yansıtabilmesini belirler.




Renk aslında pırlantanın beyazlık derecesini belirler. Renk beyazlaştıkça kalıte artar. Kesimden sonra pırlantada en önemli özelliktir. Bunun nedeni pırlantada önce ışık daha sonra renk farkedilir.



Berraklık ölçüsü pırlantanın içindeki kusurların, lekelerin büyüklüğünü belirten kalite birimidir. Bu kusurların çoğu gözle görülemez ve pırlantanın güzelliğini etkilemez. Zaten berraklık pırlantanın güzelliğini en az etkileyen faktördür.



Carat pırlantanın ağırlığını belirleyen bir birimdir. Ağırlık büyüklükle orantılı olmayabilir. Burada kesim şekli de devreye girer. Nasıl bir insanın ağırlığı onun boyuna ilişkin net bir bilgi veremiyorsa.

Kısacası önce kesimine, sonra rengine, sonra karatına en son da berraklığına önem gösteriniz.



ALYANS

Kadınlar

Tek taşınızı seçerken verdiğiniz önemi alyansınızı seçerken de vermelisiniz.

Benim en sevdiğim alyans modeli tam tur olanlar. Ama hem taştan vaz geçemiyorum hem rahat edemem üstüme başıma takılır, bakımını yapamam derseniz yarım turlar, üç taşlar ya da pırlantalı alyans modelleri tam size göre. Taşlı alyansınızın tek taşınızdan büyük ve gösterişli olmamasına önem gösteriniz.













Eğer spor, düz, sade modellerden hoşlanıyorsanız bu modeller tam size göre.








Eşinizle aynı tarz yüzükler takmak istiyorsanız çift alyans modellerinden seçebilirsiniz.








Erkekler

Erkekler için benim en beğendiğim klasik sarı alyanslar. Erkekler için de düz, kalın, ince, şekilli ve taşlı modeller bulabilirsiniz. Eşinizin alyansını takmasına önem veriyor, parmağından çıkarmasın istiyorsanız; onun sevdiği içine sinen bir model alması için destek veriniz.










İşte bunlar da sevgilimin mükemmel seçimiyle bana evlenme teklifi ederken taktığı tek taş ve cumartesi günü evde yapacağımız nişanla bir ömür boyu parmağımda kalacak olan alyansım.








Nişan detaylarını da buradan paylaşacağım ;)



2 yorum:

  1. Tek taslardan 4. resimdeki yüzük tam hayalimdeki gibi :)

    pinkberryscloset.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. inanmıyorum alyansların kutusunun içinde makas mı var?:))

    YanıtlaSil