Blogda Ara

Gelin Buketim Nasıl Olsun?



Gelin buketi bir gelinin en güzel aksesuarıdır. Bazen gelinliğinize uygun romantik bir buket, bazen de bembeyaz elbisenize renk katan çiçekler...







Öncelikle buketinizi yapma çiçeklerden mi, yoksa gerçek çiçeklerden mi yaptıracağınıza karar vermelisiniz. Kalıcı olsun derseniz yapma çiçekleri tercih edebilirsiniz. ama taze çiçeklerin renkleri, duruşu, canlılığı bambaşka oluyor.






Buketin rengine ve çiçeklerin cinsine karar verirken düğün konseptinize uygun olmasına dikkat edin. Klasik bir düğünde beyaz ya da kırmızı güllerden oluşan bir buket, kır düğününde papatyalardan oluşan bir buket yaptırabilirsiniz.








Buketin tasarımı çok önemli. Ne kadar büyük olacağını belirlerken, buketi hangi elinizde tutacağınızın bile önemi var. İki elinizle tutmayı düşünüyorsanız daha büyük bir buket seçebilirsiniz.
Eğer boyunuz kısaysa aşağı doğru sarkan, uzun çiçekleri tercih etmeyin. Ve tabi ki buketiniz ne kadar ihtişamlı, güzel olursa olsun gelinliğinizin önüne geçmemeli.









Unutmayalım ki bekar kız arkadaşlarımızdan birinin yakaladığı buketimiz onda hatıra olarak kalacak. Ve tabi ki resimlerimizde, anılarımızda kocaman bir renk...



İpucu: Eğer düğününüzdeki tüm çiçekleri aynı yerden yaptırırsanız ve mevsimine uygun çiçeklerden seçerseniz daha uygun teklifler alabilirsiniz.



Düğün çiçeklerinizi ve gelin buketinizi yaptırabileceğiniz bazı çiçekçiler:

http://www.necmiriza.com.tr/
http://www.laskaflora.com/
http://www.sabuncakis1874.com.tr/

2 yorum: