Blogda Ara

Nişanlandık :)


Bu haftasonu 2006 yılından bu yana birlikte olduğum canım sevgilim Batu ile benim nişanımız vardı :) Çaktırmamaya çalışsak ta heyecan, telaş, mutluluk doluyduk. O gün neler yaşadığımı,kuaför, makyaj, hazırlık detaylarını buradan paylaşmak istedim. Belki birilerine fikir olur...


Kuaför ve Makyaj

evden çıkıyorum :)


Saçımın son derece doğal olmasını istedim. Çünkü bu özel gün için elbisem zaten şıktı, saçımın ve makyajımın ön plana çıkmamasını, abartısız durmasını tercih ettim. Bu nedenle ilk iş biricik kuaförüm Friends Kuaföre gittim. Çoğu kuaförün aksine Friends Kuaför siz ne isterseniz onu yapıyor. Ergün ve Gül sayesinde saçım tam istediğim gibi oldu. Mutlu mesut kuaförden ayrıldık.





manikür, pedikür için de Nesteren'e teşekkürler :)




Tabi canım dostum Tugba bütün aşamalarda yanımdaydı. Hem heyecanımı, telaşımı paylaştı; hem de bana destek, moral oldu. Çok önemli bir tavsiye; en yakın arkadaşınızı kesin yanınıza alın derim!

canımmm dostumm



Kahve

Kuaförden çıktıktan sonra,  Türk kahvemizi almak için yakınımızdaki mis gibi kahve kokan Şöhret Kuruyemiş'e girdik. Taze çektirdiğimiz kahvemizi alıp makyaj yaptırmak için yola çıktık.








Makyaj

Makyaj için mümkünse 15 gün önceden randevu almanızı öneririm. Ben bir hafta öncesinden M.A.C ile görüştüğüm halde, Nişantaşı ve Akmerkez şubelerinde yer bulamadım. Sonuç olarak Taksimdeki M.A.C'ten randevu almayı başardım. Ama cuma gününün kalabalığını ayrı, beyoğlunun kalabalığını ayrı, M.A.C in kalabalığını ayrı yaşadık, bunaldık.


Canım kardeşim Gonca ve ben makyaja giderken :)

Yine doğallıktan yana olan ben, istediğim sonucu burada da aldım. Kardeşim Gonca da yapılan makyajı beğense de, fazla özellikli bulmadı. Makyaj ücreti olan 120 TL bize biraz fazla geldi. Ama takılan kirpiğin ücrete dahil olmasına memnun olduk. Ben taktırmak istemediğim için başka zaman takmak üzere seçtiğim kirpiği yanıma aldım.


öncesi :)


sonrası





Hazırlıklar

Makyajdan sonra kendimizi  acil olarak eve attık. Bu sırada 1 hafta önceden siparişini vermiş olduğum pasta ve kanepeler, kişler geldi.
Pasta için nişantaşındaki Görgülü Pastanesinden sipariş vermiştim. Konsepte uygun olarak beyaz, pembe kalpli bir pasta seçtim. Fiyat olarak uygun, görüntü olarak güzel, fakat lezzet bakımından vasat bir pastaydı. Keşke önceden tadına baksaydım diyorum şimdi.

 Beyazfırın'ın internet sitesinden de kanepeler, kişler, su böreği ve tatlı kutusu siparişi verdim. Beyazfırını böyle organizasyonlar için tavsiye edebilirim. Hem internet sitesi, hem servisi çok başarılı. Her şey taptaze ve lezzetliydi.

Her şeyi servis tabaklarına yerleştirdik. Masanın üzerini hazır hale getirdik. Servis yapması daha kolay oldu. Kahve fincanlarını, likör bardaklarını, tepsileri, servis maşalarını, kısacası bütün detayları önceden düşünüp hazırlamanızı öneririm. Kahve ardından çay, içki  ve kuruyemiş daha sonra yiyecekler, en son pasta derken ortalık karışabilir :)


 



Bir de mutfakta yanınızda size yardımcı birilerinin olması çok önemli. Yine burada da Tuğba ve Gonca yanımdalardı. Her şeyi onlar yaptı diyebilirim :) Annem ve babam misafirlerle ilgilenirken, biz mutfakta çay demlemekle, kahveleri yetiştirmekle cebelleşiyorduk.


Anneciğim börekleri keserken :)
 
Kuruyemişler



sonunda hazırız

canım ailem :)

                       

Sonuç olarak her şey tıkır tıkır ilerledi. Yedik içtik konuştuk...



 Ve nişan tepsisi... Başta nişan tepsisinini nasıl süsleyeceğimi bilemedim. Daha sonra deneyimli ve zevkli arkadaşlarımdan aldığım fikirler doğrultusunda taze çiçekler ve nazar boncuğuyla süslemeye karar verdim. Bence çok güzel oldu :)

Yüzükler Batu'da olduğu için geldiklerinde Gonca alıp kurdeleleri bağladı. Tepsiyi hazırladı, isteme sırasında da tepsiyi alıp, tutmayı unutmadı. Telaş ve heyecandan tepsiyi tutacak kişinin unutması sonucu yaşananları daha önceden dinlediğimiz için hazırlıklı, temkinli ve tembihliydik :)





Ve Nişan...

Misafirlerimiz çiçekleriyle, çikolatalarıyla, son derece şık bir şekilde geldiler. Herkes son derece heyecanlıydı. Kızlarla birlikte mutfakta savaşımız başladı. İçeride aileler sohbet ederken biz kahveleri yaptık. kahvelerin servisini yaptım ve adet olduğu üzere Batu'nun tuzlu kahvesini verdim :) Kahveler içildikten sonra sıra kız istemeye geldi. Geleneksel bir şekilde istendim, verildim :)


Yüzükler takıldı, eller öpüldü, pastamızı kestik, birbirimize yedirdik...

Tebrikler, öpücükler, güzel dilekler sonrasında fotoğraflar çekildi, yenildi, içildi, muhabbet edildi, stres geçti, sakinleşildi...

 Çok keyifli, sıcak, güzel geçti. Darısı bütün bekarların başına :)








Sonunda Parti

Gecenin sonunda gençler olarak bir nişan partisi yapalım istedik. Mekan araştırması sonucunda en uygun ve rahat edebileceğimiz yer olan Ulus29 a gitmeye karar verdim. Bir hafta öncesinden yerimizi ayarladık.
İçtik, dans ettik, bol bol eğlendik, güldük, tebrikleri kabul ettik.. Çok güzel bir geceydi.


Melikenin hediyesi nişan tacım :)










İşte böylelikle nişanlandım, mutluyum, teşekkürler :)

21 yorum:

  1. Ben bu posta ba-yıl-dım gerçekten Sevgili Yonca.Fotoroman gibi olmuş.Çok keyifli.Allah tamamına erdirsin.Sonracığıma hepiniz çok ama çok şıııkkkk olmuşsunuz.Tam kıvamında herkesin kıyafeti.(Kıyafetler, pabuçlar nerden alındı onları da bilem isteriz bi zblog takipçileri:-))Ayşe'ciğime ayrı bayıldım ve sırrını merak ediyorum 2 genç kız annesi olup böyle hala formunda ve havalı kalmak bana acele cevap:-)) Herşey çok güzel görünüyor.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Coookk tesekkur ederim. Cok mutlu ettim bizi :) Benim elbisem Roman'dan, Gonca'nin ki Burcu Kuru tasarimi, anneminki de debenhams. Annemin sirri bence kocasinda :)) cok iyi bakiyor ona hahahaa. Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  3. yoncam harıka olmus sımdı bakmaya fırsatım oldu.o anları tekrar yasadım:)omur boyu mutluluklar tekrar.papısstyle ayrıca senın de guzel ovgulerıne cok tesekkur ederım:) senın blogun da cok guzel zevkle okuyorum.fıkırler alıyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel düşünmüşsün benim gibi eminim herkes çok sevecek şekercim :) Allah tamamını erdirsin tebrik ederim çok mutlu olmanız dileğiyle Tatlım öpüyorum :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Cok tesekkur ederim candancim. Opuyorummm

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel olmuş Yoncacığım eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. tepsiye ve pastaya bayıldım, sen de çok güzel olmuşsun :)) Allah tamamına erdirsin çok mutlu huzurlu olun işallah..

    YanıtlaSil
  8. Blogunu kesfettigim gunden beri buyuk bir zevkle okuyorum =) Her detayi burada bizlerle paylastigin icin de kendi adima sana tesekkur ederim. Belki bir gun benimde ihtiyacim olur, panik durumunda aa Yonca boyle yapmisti derim kim bilir =D

    Simdiden kocaman mutluluklar, gozlerinizdeki isiltinin hic kaybolmamasi dilegiyle =)

    YanıtlaSil
  9. blogun adına bayıldım :)
    düğününe 2 ay kalmış bir gelin adayı olarak takipteyim ;)

    YanıtlaSil
  10. Cook tesekkur ederimmm :)) daha cok detay var paylasacagim :)) guzel dilekler icin ayrica tesekkurler.

    YanıtlaSil
  11. Allah tamamına erdirsin , organizasyon cok ıyı bende bu tarz bir nisan planladım. aile arasında sade ve ozel bir nisan. MAC ta makyajımı yaptırmayı o kadar arzu ediyorumki gel gelelim bizim sehirde MAC yok napcazz :) Cok guzel olmussunuz masallah

    YanıtlaSil
  12. Tesekkur ederimmmm. M.A.C gercekten makyaj konusunda iyi. Ama dedigim gibi cok ozellikli bir makyaj olmadi. Eminim sen de cok guzel olmussundur.

    YanıtlaSil
  13. çokkk güzel bir yazı ve de blog olmuş ayrıca allah mutlu mesut etsin inşallah sizi..
    bende beklerim

    www.gulcinyaman.info
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. blog çok sevimli olmuş evlenmek için heveslendim :)).. ve seninde temiz kalpli biri olduğun yüzüne yansımış bence Allah tamamına erdirsin.. düğünden sonrada panik gelin adaylarına tavsiyeler vermeyi sürdürmeni isterim :) mutluluklar

    YanıtlaSil
  15. ne kadaar güzel bir post bu yaa, bol fotoğraflı fotoroman tadında olmuş,bu arada hayırlı olsun,Allah tamamına erdirsin.hem stresli hem güzel,tatlı heyecanların yaşanacağı düğün hazırlıkları var önünde :)nişanlılık günleri en güzeli mümkün olabildiğince uzatılmalı bence :))

    YanıtlaSil
  16. ah canım benim hayırlı uğurlu olsun düğünüde hep beraber görürüz inşallah..geçen sene temmuzda evlendiğim için seni çokk iyi anlıyorum..çok zevkli telaşlar bunlarçok cici olmuşsun blogunda pek şeker...
    JELLY
    bizede çaya gel bari:)

    http://coco-jelly.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. az önce keşfettim bloğunu, düğün tarihim yaklaştıkça ben de bir "panik gelin" oldum çıktım ortaya :) nişanını tebrik ederim,allah tamamına erdirsin..

    http://gelinyolu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,

    Tebrik ederim herşey çok güzel olmuş. Nişan tepsini nereden almıştın?

    YanıtlaSil
  19. nişan hazırlığında olduğum için ilk bu postun dikkatimi çekti diyebilirim canım;) off ben de karar veremedim evde mi olmalı dışarda mı diye ama senin fikrin hoşuma gitti. evde kucuk bir nişan sonrasında eğlence;)

    YanıtlaSil
  20. Selam mutlulklar.. saciniz duz boya mi roflemi.. cok guzel açılmış. . Saglikli parlak. . K3ndi sac renginiz ne renk. Friends kuafor mu boyadi.fiatlar nasil

    YanıtlaSil